Sodyum Tallowat !!!

Sodyum Tallowat Nedir?

Sodyum tallowat hayvan iç yağının kostikle reaksiyonu sonucu ortaya çıkan sabundur.

 

Hayvan İç Yağı(Tallow) Katı Sabunlarda Neden Tercih Edilir?

Tallow kullanılan sabunlar diğer katı sabunlara göre daha serttir, tüketimi daha uzun sürer ve bol bol köpürür.

 

Peki Tallow Nedir?

Tallowun  temelinde hangi hayvanın yağının olduğunu belirtilmediği sürece bilemeyiz.

Birçok hayvanın iç yağı kullanılbilir (inek, koyun, kaz, domuz vb. )ancak maliyet düşüklüğü sebebiyle en ucuzu mutlaka tercih sebebi olacaktır. Bu da genelde domuz iç yağı olur. Piyadasaki birçok markanın katı sabunlarının içeriği okunduğunuda sodyum tallowat ifadesi görülecektir, buna bebek sabunları dahil.

Ürünlerinin vegan veya helal olmasını tercih edenler mümkün mertebe ürün içeriğinde sodyum tallowat ifadesi bulunan sabunlardan kaçınmalıdır.

Her zaman kaliteyi ön planda tutan lilyum sabun hiçbir zaman, hiçbir ürünümüzde hayvansal iç yağı kullanmamaktayız. Tüm ürünlerimizde yüksek kaliteli bitkisel yağlar kullanılmaktadır.

Bu sayede doğanın saflığını teninizle buluşturuyoruz.

 

 

 

Author: Lilyum Sabun Evi

Kimya uzmanlığımız ile yıllar içinde geliştirdiğimiz formüller ve bilgi birikimimizle yüksek kaliteli %100 doğal ürünler üretmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Değişmeyen tek şeyin değişim olduğuna inanıyor. AR-GE ve inovasyonlarla ürünlerimizi her zaman geliştiriyoruz. Doğanın saflığını en duru haliyle cildinizle buluşturuyoruz. Her zaman doğayla dost ciltle dostuz…

2 thoughts on “Sodyum Tallowat !!!”

  1. Amerika’da domuz yağı kullanıldığında genelde “Sodium lardate” yazar. Lard domuz içyağı demek. Ancak bu konuda bir zorunluluk olup olmadığından emin değilim. Çoğu sabunda “Sodium tallowate and lardate” yazar.

    Like

    1. Bildiğimiz kadarıyla Tallow kelimesi hayvan iç yağlarının genel adıdır. Sizin yorumunuzdan sonra tekrar araştırdık. İngilizce literatürü de kontrol ettik, dediğiniz gibi lard domuz iç yağının karşılığıdır. Fakat tallow tüm hayvan iç yağlarının genel karşılığıdır. Dolayısıyla Türkiye şartlarında yazılabilecek kelime tallowat oluyor. Sebebi de malum.

      Like

Leave a comment